Joi, 18-10-2018, 20:51:13
Bine aţi venit, Vizitator
Principală » Articole » Gastronomie » Retete culinare

Isler
Ingrediente

200 gr nuci macinate sau alune macinate 
200 gr zahar 
400 gr unt 
400 gr faina

Preparare

Se pune faina intr-un vas si apoi se pune untul taiat bucatele mai mici. Cu palmele se freaca faina cu untul impreuna pina cind se formeaza faramituri, apoi se introduce zaharul si nuca si se amesteca bine toate ingredientele pina se face un aluat fraged.

Se lasa putin la frigider, apoi se pune pe o planseta o jumatate din aluat si se intinde cu sucitoarea. Se lucreaza cu multa faina ca altfel se prinde de sucitoare sau de tabla de lemn pe care se lucreaza.

Se intinde de grosimea 3-5 mm si cu o forma de taiat biscuiti sau fursecuri sa dau formele dorite. Se coc la foc mediu citeva minute (pina la margine incep sa fie putin maronii), se scot din tava imediat si se pun pe un platou - nu se scot cu degetele ca sint tare fragede, se foloseste cutit sau spatula. 

Dupa racire se ung cite doua cu un gem picant (caise sau zmeura) si se dau cu ciocolata deasupra. Reteta originala spune ca sa se lipeasca cite doua cu crema de cacao dar se pot umple cu diferite ingrediente.

Pofta buna!
Categorie: Retete culinare | Adăugat de: admin (20-09-2012)
Vizualizări: 46 | Tag-uri: isler, prajituri cu crema de fructe, prajituri cu crema | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: