Marţi, 13-11-2018, 18:11:46
Bine aţi venit, Vizitator
Principală » Articole » Gastronomie » Retete culinare

Paine greceasca cu oregano si masline
Ingrediente

675 gr faina alba
2 lingurite sare
25 gr drojdie proaspata
350 ml apa calduta
5 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de oregano proaspat
175 gr de masline negre fara samburi, taiate bucati

Preparare

Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii, se adauga restul de apa, sarea si uleiul de masline. Se amesteca pana obtineti un aluat moale. 

Rasturnati aluatul pe o masa pe care ati presarat faina si framantati 8-10 minute. Se pune aluatul intr-un vas si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la cald sa creasca cam o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. 

Punem iar aluatul pe suprafata de lucru si intindem o foaie pe care asezam bucatile de masline negre. 
Se adauga si oregano si se impatureste usor. Se formeaza painicile si se pun in tava. 

Se lasa tava acoperita deoparte cam 45 de minute apoi se da la cuptorul preincalzit la 220 c si se coc 35-40 de minute pana sunt rumenite.

Pofta buna!
Categorie: Retete culinare | Adăugat de: Georgia (20-09-2012)
Vizualizări: 41 | Tag-uri: paine, paine greceasca, paine greceasca cu oregano si masli | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: