Sâmbătă, 26-05-2018, 08:22:23
Bine aţi venit, Vizitator
Principală » Articole » Gastronomie » Retete culinare

Pizza de post
Ingrediente

Aluat:
470g faina
350ml apa
1/2 cubulet drojdie
2 lingurite ulei
1 lingurita sare

Pentru topping:
200 g masline rondele
350 g ciuperci
1 ardei rosu
1 ceapa
1 rosie
1/2 ardei verde
1 cutie de porumb
ketchup sau sos de rosii
ulei
cimbru
busuioc

Preparare

Aluat: 
Dizolvam drojia in putina apa calduta si un varf de lingurita de zahar. Amestecam cu aprox. 2 linguri de faina si lasam sa creasca cam 10 minute la caldura. Se pune faina intr-un vas mai mare, se face o groapa in mijloc in care se pune apa, sare, uleiul si maiaua. Se incorporeaza faina in acest amestec si se framanata cam 10 minute, pana cand aluatul se desprinde usor de mana. Apoi il lasam la dospit langa o sursa de caldura. 

Tocam legumele rondele sau fasii. 

Intindem aluatul in tava unsa cu putin ulei si ungem deasupra cu sos de rosii. Punem legumele taiate, maslinele si porumbul. Stropim cu ulei si condimentam cu cimbru si busuioc. 

Dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

Pofta buna!
Categorie: Retete culinare | Adăugat de: Georgia (20-09-2012)
Vizualizări: 50 | Tag-uri: pizza de post, pizza | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: