Sâmbătă, 26-05-2018, 08:20:07
Bine aţi venit, Vizitator
Principală » Articole » Gastronomie » Retete culinare

Pizza quattro stagioni
Ingrediente

Pentru aluat:
250 g faina tip 0
8 g drojdie 
2 linguri ulei de masline
100 ml apa calduta
1/2 lingurita sare

Pentru pizza:
125 g mozzarella
80 g prosciuto cotto
250 g rosii fara piele
usturoi dupa gust si cateva felii de ceapa alba
20 masline
ciuperci

Preparare

Intr-un pahar dizolvati cei 8 g drojdie cu 100 ml apa calduta. Intr-un castron varsati faina si faceti o gaura in mijloc unde puneti drojdia dizolvata, dupa care adaugati cele 2 linguri de ulei de masline si sarea. Amestecati bine circa 10 minute pana pasta devine elastica si fina, dupa care se lasa la dospit pentru circa 45 de minute. 

Odata dospita, se framanta din nou circa 5 minute, dupa care se intinde in tava si se lasa inca 10 minute la cald acoperita cu un prosop de bucatarie. 

Ceapa si usturoiul trebuie macinate, dupa care intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei se adauga ceapa, usturoiul si rosiile si se coc la foc mic circa 15 minute. Dupa ce am intins aluatul pe tava adaugam compozitia de rosii, mozzarella care e taiata felii, prosciuto cotto, maslinele si ciupercile. 

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 210 grade celsius. Se introduce in cuptor si se lasa circa 20 minute. 

Pofta buna!
Categorie: Retete culinare | Adăugat de: Georgia (20-09-2012)
Vizualizări: 38 | Tag-uri: pizza, pizza quattro stagioni | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: