Marţi, 13-11-2018, 17:38:27
Bine aţi venit, Vizitator
Principală » Articole » Gastronomie » Retete culinare

Prajitura Negresa
Ingrediente

5 oua 
1 pachet de unt
1 pachet de margarina (pachet la 250 gr)
3 pahare zahar 
3 pahare faina
1/2 pahar de apa
1 pahar nuca 
1 praf de copt
5 linguri de cacao 
1 plic zahar vanilat 
1 plic zahar rom (sau esente de rom si vanilie) 
coaja de la o portocala 
nuca de cocos

Preparare

Punem intr-un vas zaharul, cacaua, untul si margarina, le omogenizam si le punem pe foc. 
Obtinem un sirop mai gros din care oprim o cana, pentru glazurarea prajiturii la final. 
Restul compozitiei o lasam la racit. Cand devine calduta adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt stins in cateva picaturi de otet sau lamaie, coaja de portocala, zaharul vanilat, albusurile batute spuma si nucile pisate. 
Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor, la foc mic. O probam dupa o jumatate de ora cu o scobitoare pentru a vedea daca e gata! Cat e calda turnam glazura peste prajitura si ornam cu nuca de cocos! 

Pofta buna!

Categorie: Retete culinare | Adăugat de: Georgia (21-09-2012)
Vizualizări: 71 | Tag-uri: prajitura negresa, negresa | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: