Marţi, 13-11-2018, 17:38:12
Bine aţi venit, Vizitator
Principală » Articole » Gastronomie » Retete culinare

Prajitura Tiramisu
Ingrediente

1 cutie (250gr.) crema mascarpone 
4 galbenusuri
2 albusuri 
1 cana cafea neindulcita 
1 cana zahar (200gr.) 
lichior de cacao sau ciocolata 
piscoturi (400gr.)

Preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga treptat cite o lingura de mascarpone si se amesteca cu telul sau lingura de lemn. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma si se da crema la rece. 

In cafeaua neindulcita se pune lichiorul. Se trec rapid piscoturile pe ambele parti prin cafea si se aseaza intr-o tava dreptunghiulara. Se pune un strat de crema peste piscoturile siropate, apoi iar piscoturi si la sfarsit crema.

Deasupra peste crema se cerne putina cacao data prin sita pe toata suprafata prajiturii si se pune la frigider cca. 6 ore. 

Pentru a spori cantitatea de crema se poate adauga 200 ml. frisca batuta spuma dar atunci mai trebuie si 2-3 oua.

Pofta buna!
Categorie: Retete culinare | Adăugat de: Georgia (21-09-2012)
Vizualizări: 87 | Tag-uri: mascarpone, prajitura tiramisu, tiramisu | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: